A legszebb helyeken energetikai tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

Általános

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány ára

energetikai tanúsítvány ára

Már nagyon régen kirándultam egy jót, ezért jól esett, amikor hosszú idő óta először végre kimozdultam a lakásból. Jó volt végre a mosógép centrifuga és a fridzsider zúgás helyett valami egészen mást hallani. A madárcsicsergés és a friss levegő egészen elképesztő hatással voltak rám. Pedig otthon is egyedül élek, ide is egyedül jöttem ki, valamiért mégsem éreztem magam magányosnak. Ki gondolta volna, hogy a természet ilyen elementáris erővel hat majd rám! Valahogy itt kint, az erdő közepén úgy éreztem magam, hogy valami egészen nagynak, a földi egységnek vagyok én is egy pulzáló, apó része. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen intenzíven fogom megélni a valahová való tartozást, azt meg pláne nem gondoltam, hogy ezt a felfedezést egy magányos erdei séta hozza majd el nekem. De így történt, és nem is lehetnék boldogabb, hogy átéltem ezt az élményt.

Ahogy jöttem ki az erdőből, egy egészen gazdag település széléhez érkezhettem. Itt ugyanis csodaszép házak sorakoztak, mindegyiken látszott, hogy gondos rendben tartja a gazdája. Több ilyen házikón láttam „eladó” feliratot is, és komolyan elkezdtem rajta gondolkodni, hogy vajon itt lenne-e az ideje, hogy lakóhelyet váltsak. Amikor elmeséltem ezt az élményt az egyik barátnőmnek, azt mondta, oké, de ha el akarom adni a jelenlegi lakásomat, hogy induló tőkét teremtsek egy ilyen ház megvételéhez, ugye tudom, hogy energetikai tanúsítványt kell csináltatnom? Nos, erről nem volt tudomásom korábban, és rögtön utána néztem a tanúsítványnak, illetve, hogy mi az energetikai tanúsítvány ára. A barátnőm azt mondta, ha megbízható tanúsító céget keresek, akkor az e-tanusitas.eu csapatát keressem fel. Anno, mikor ők kerültek hasonló helyzetbe, ők is az e-tanusitas.eu csapatával dolgoztak, és nagyon pozitív élmény volt a számukra a teljes procedúra.

Az e-tanusitas.eu oldaláról megtudtam, hogy az energetikai tanúsítvány ára attól függően változik, hogy mekkora és milyen elhelyezkedésű ingatlanról beszélünk. A honlapon megtalálni a leírást a Budapestre és az országosan vonatkozó árszabást illetően, méghozzá alapterületi bontásban. Az energetikai tanúsítvány árába azonban azt is érdemes belekalkulálni, hogy milyen messze esik a település, ha nem budapesti ingatlanról beszélgetünk. Szerencsére az e-tanusitas.eu csapata országos lefedettséggel rendelkezik, minden nagyobb városban található irodájuk. Ha azonban az ingatlan viszonylag nagy távolságra esik a legközelebbi nagyvárostól, akkor a kiszállási díjjal is érdemes számolni. Szerencsére a csapat nagyon korrekt, így a kiszállási díj pontos összegét minden esetben a felmérés előtt közlik, hogy ennek fényében legyen lehetősége mérlegelnie az ár kapcsán az ügyfélnek. A honlapon található, tájékoztató jellegű árak mellett is természetesen minden ingatlanra személyes díjszabással dolgoznak a szakemberek.

Ahogyan az árszabás, úgy a tanúsítás menete is teljesen transzparensen elérhető az oldalon. Nem kell mást tenni, mint kitölteni egy online formanyomtatványt, amelyet követően az e-tanusitas.eu munkatársai felveszik velünk a kapcsolatot. Rövid egyeztetést követően sor kerülhet a személyes látogatás helyének és idejének a leütésére, a megbeszélt időpontban pedig egy szakavatott kollégájuk megjelenik, hogy elvégezze a szükséges méréseket. Persze ha van bármi olyan dokumentáció, például tervrajzok, műszaki leírás, esetleg alaprajz, amely megkönnyítheti a tájékozódást és a mérések elvégzését és ellenőrzését, mindenképpen érdemes előkészítenünk. A mérését végző kolléga a mérés végeztével rögtön továbbítja is a mérési jegyzőkönyvet a központba, ahol azon nyomban meg is kezdik az adatok feldolgozását! Így az elkészült tanúsítványt másnap már a futárszolgálatos kolléga veszi t és szállítja ki az ingatan tulajdonosának. Ez azért egészen egyszerűen s gyorsan hangzik, nem? Én biztosan velük fogom végeztetni a lakásom energetikai tanúsítványának elkészítését!