Néha a legegyszerűbbnek tűnő megoldás a legjobb vagy mégsem?

Általános

Szponzorált tartalom

székhely bérlés

székhely bérlés

A saját tulajdonú ingatlan székhelyként való használatának is meg vannak a maga buktatói, mégis minden vállalkozó, aki rendelkezik saját ingatlannal, első körben ezt tartja a legmegfelelőbb útnak, a legremekebb ötletnek. A saját tulajdonú ingatlan cégünk székhelyévé való avanzsálása első körben valóban remek ötletnek tűnő elképzelés, mely azonban akkor kap léket, és süllyed el, mikor a céges székhelyül kiszemelt saját ingatlanra az adott települési önkormányzat építményadót ró ki.

A második kellemetlen meglepetés pedig akkor következik, be mikor az ingatlan rezsi költségei az egekbe szöknek, ugyanis az addig magánszemély státusszal kiszámlázott rezsiköltségek átkerülnek a lényegesen magasabb céges tarifába.

Ezekre a ritkán és kevesek szájából hallott bölcseletekre mind rátalálhatunk a hazai székhelyszolgáltatás egyik legmeghatározóbb alakjának, a Gross Székhelyben Otthon székhelyszolgáltató cégnek a weboldalán, a szekhelyszolgaltatas24.hu-n.

Persze feltehetjük a kérdést, hogyha még a saját ingatlan sem megfelelő egy vállalkozónak a saját cége székhelyéül, akkor mit lehet tenni? Ilyenkor a székhely bérlés tűnik a következő legoptimálisabb opciónak.

Ebben az esetben fontos kitét, hogy az adott ingatlan tulajdonosától/tulajdonosaitól, illetve főbérlőitől székhely használati engedélyt kérjünk és azt írásban is fektessük le. Ezzel az eljárással rengeteg probléma adódhat: különböző haszonélvezetek, illetőleg használati jogok miatt, melyekre nem mindig nyílik lehetőség, hogy rálássunk, illetőleg egy megfelelő jogi képviselő, például ügyvéd ténykedésének közbeiktatásával lehet pontos képet kapni a földhivatalokon keresztül, hogy az adott ingatlan tulajdoni viszonyai és egyéb vagyoni jogi viszonyai pontosan hogyan állnak.

Amennyiben nem akarunk belemenni ezekbe a bonyolult, időt és pénzt sem kímélő eljárási metódusokba, akkor a legkézenfekvőbb és egyben legkényelmesebb, valamint legprofesszionálisabb megoldás a székhely bérlés után a székhelyszolgáltató cégek igénybevétele marad.

A Gross Székhelyben Otthon székhelyszolgáltató Budapesten több helyszínen, illetőleg iparűzési adó mentes településen, a pest megyei Újlengyelen nyújtja székhely szolgáltatási tevékenységét, mely nem merül ki abban, hogy a hivatalos dokumentumokban lefektetésre kerül, hogy mi az adott székhely címe, hanem még egy csomó más adminisztrációs és ügyintézési kellemetlenségtől, feladattól is megkímél bennünket.

A törvényekben előírtak szerint a vállalkozások bejelentett székhelyén kell tárolni a vállalkozásra vonatkozó dokumentumokat, illetőleg a fizikai levelezést is. A Gross Székhelyben Otthon székhelyszolgáltató az általunk kiválasztott székhelyen tárolja hivatalos iratainkat, levelezésünket annak érdekében is, hogyha bármely hivatal részéről a cégünk ellenőrzést kapna, úgy be tudják mutatni azokat az iratokat.

Ebből adódóan nyilvánvaló, hogy a bejelentett székhelyen gyűjtik fizikai levelezésünket is, melyet beszkennelve, elektronikusan megküldenek részünkre, hogy mi is értesülhessünk a vállalkozásunkat ért napi fejleményekről, kontaktokról. Ezeket a leveleket pedig ténylegesen minden hónapban egy alkalommal postán meg is küldik nekünk.

Lehetőség van tárgyaló biztosítására is a cégeknek. Ekkor ügyfeleket vagy akár üzlettársakat is fogadhatunk az alkalmi tárgyalónkban.

A székhelyszolgáltató a kissé kellemetlenebb intézkedéseket is viseli helyettünk, mint például a különböző hivatalok által gyakorolt kényszerintézkedéseken való megjelenést. Ilyen esetekben sem kell megjelennünk személyesen a székhelyünkön, hiszen ezt törvény nem írja elő, azonban a székhelyszolgáltató teljeskörűen képviselhet bennünket ilyenkor.

Mindezen szolgáltatásokat a Gross Székhelyben Otthon székhelyszolgáltató immáron 13 éve nyújtja ügyfeleinek, akiket meg is „válogat” idézőjelesen, hisz kizárólag egy alapos átvilágítást követően köt vállalkozókkal szerződést.

Mindezt azért teszi, mert a különféle hatóságokkal is jogkövető, korrekt magatartást tanúsít, mindamellett pedig a jogszerűséget kiemelten lényegesnek tartja.